Offrez une nouvelle jeunesse à votre toiture et façade avec nos traitements bio !

Un nettoyage respectueux de l’environnement pour une maison plus saine !

Laissez-nous prendre soin de votre toiture et façade avec des produits bio de qualité !

BS Rénovation
Toiture et Façade Bruxelles

Dakrenovatie

Ecologische dakverf en behandeling in Brussel

U overweegt uw dak te renoveren in 2024 ?

Onze expertise op het gebied van dakrenovatie omvat een breed scala aan werkzaamheden, zoals het vervangen van de dakbedekking, isolatie, het plaatsen van dakramen, enz. De benodigde werkzaamheden variëren afhankelijk van de huidige staat van het dak en uw doelstellingen.

Op deze pagina presenteren wij u alle diensten en oplossingen die wij aanbieden voor de renovatie van uw dak in 2024.

Couvreur en train de rénover une toiture dans les environs de Bruxelles en BELGIQUE

Welke dakrenovatie moet je kiezen?

Hier zijn de verschillende oplossingen die wij u kunnen bieden voor de renovatie van uw dak in Brussel en overal in België in 2024:

1
Vervanging van uw dakpannen, leien, ...

Als u een verouderd dak heeft, kan het zijn dat de dakbedekking beschadigd is. Als de dakconstructie nog stevig is, kunt u overwegen om alleen de dakbedekking te vervangen. Het is raadzaam om snel te handelen bij beschadigde dakbedekking om problemen met waterinfiltratie te voorkomen, die extra kosten met zich mee kunnen brengen.

De kosten van nieuwe dakbedekking zijn voornamelijk afhankelijk van het geselecteerde materiaal. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de verschillende soorten dakbedekking.

Een andere aanpak is het installeren van een "extra dak" bestaande uit lichte metalen panelen bovenop de huidige dakbedekking.

2
Pose d'un écran

Tegenwoordig is het gebruikelijk om een onderdakscherm te installeren bij het bouwen van een dak. Echter, veel oude huizen hebben geen dergelijke voorziening.

Het onderdakscherm wordt geplaatst tussen de isolatie en de dakbedekking en biedt bescherming aan de isolatie en de dakconstructie tegen vocht, stof en wind, terwijl het damp van binnenuit de woning laat ontsnappen.

Als uw dak oud is en u wilt het beschermen tegen waterdichtheidsproblemen, is het mogelijk om een onderdakscherm toe te voegen. Neem voor meer informatie over dit onderwerp gerust contact met ons op.

3
Isolation de votre toiture

Als u uw dak renoveert, is het verstandig om gelijktijdig ook de isolatie aan te pakken. Dakisolatie aan de buitenkant, ook wel bekend als "sarking", houdt in dat de bestaande dakbedekking wordt verwijderd, isolatieplaten worden geplaatst en vervolgens een nieuwe dakbedekking wordt aangebracht.

Deze methode biedt uitstekende isolatieprestaties en behoudt de beschikbare ruimte onder het dak.

Als uw huidige dakbedekking nog in goede staat verkeert, kunt u overwegen om deze te hergebruiken na de dakisolatie. Echter, vaak is het verstandiger om te kiezen voor nieuwe dakbedekking, omdat dit een langere levensduur garandeert.

4
Rénovation complète

In het geval dat het oude dak in zeer slechte staat verkeert, met een beschadigde dakconstructie, gevaarlijke verzakkingen of ernstige vochtproblemen, is de enige overgebleven optie om het bestaande dak volledig te slopen en een nieuw dak te bouwen.

Natuurlijk wordt deze extreme oplossing alleen overwogen als laatste redmiddel, omdat dit gepaard gaat met aanzienlijke kosten voor het uitvoeren van alle werkzaamheden.

Voor meer informatie over de werkzaamheden en de mogelijkheden voor een volledige renovatie van het dak, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Laat het licht binnen door een dakvenster te installeren.

Couvreur posant une fenêtre de toit velux près de Bruxelles

Een dakrenovatie biedt ook de perfecte gelegenheid om openingen in het dak te creëren om meer natuurlijk licht binnen te laten in de kamers onder het dak.

Natuurlijk licht draagt sterk bij aan het welzijn in huis. Als u extra verlichting wilt integreren, zijn er verschillende oplossingen beschikbaar. Voor een plat dak kunt u dakkoepels of een grote glazen overkapping installeren. Bij een hellend dak kunt u dakramen toevoegen of een dakkapel laten plaatsen. Ruime dakkapellen zijn ook een uitstekende optie om de ruimte in de zolderkamers te vergroten.

Onze aandachtspunten voor de renovatie van uw dak zijn

  • Luchtdichtheid: We besteden speciale aandacht aan de luchtdichtheid van uw dak. De dikte van de isolatie is cruciaal, maar ook de luchtcirculatie tussen de binnenkant van het huis en de buitenkant moet worden overwogen. Deze circulatie heeft een grote invloed op warmteverlies en vochtbestendigheid.
  • Reparatie van goten en zinkwerk: Als uw dak oud is en renovatie nodig heeft, is de kans groot dat dit ook geldt voor de goten en het zinkwerk in het algemeen. We bieden u de mogelijkheid om deze elementen indien nodig te laten repareren tijdens de renovatiewerkzaamheden, zodat u geen problemen zult ondervinden in de komende jaren.
  • Vereiste bouwvergunning en architect: In sommige situaties is een bouwvergunning vereist voordat u uw dak kunt renoveren, en het inschakelen van een architect is verplicht. Neem contact met ons op om op de hoogte te zijn van de geldende voorschriften in uw gemeente voordat u met de werkzaamheden begint.