Offrez une nouvelle jeunesse à votre toiture et façade avec nos traitements bio !

Un nettoyage respectueux de l’environnement pour une maison plus saine !

Laissez-nous prendre soin de votre toiture et façade avec des produits bio de qualité !

BS Rénovation
Toiture et Façade Bruxelles

Gevelreiniging

Dak- en gevelreiniging van woningen en gebouwen
in Brussel en overal in België

Hoe krijg je een onberispelijke gevel: onze oplossingen om mos en vuil van uw gevel te verwijderen in 2024 ?

Om de goede staat en levensduur van uw buitenmuren te behouden, is regelmatige reiniging van de gevel essentieel. Zonder dit onderhoud kan een volledige gevelrenovatie noodzakelijk zijn om een optimale resultaat te behalen.

Waarom uw gevels reinigen en ontmossen?

In de loop van de tijd verzamelen gevels van uw woning mossen, algen en schimmels die ze aantasten. Deze micro-organismen ontstaan als gevolg van weersinvloeden, kou, slijtage en vervuiling. Ze groeien sneller op materialen die zijn blootgesteld aan het noorden en in de buurt van goten, waardoor uw buitenmuren vuil en aangetast raken. Op de lange termijn kan dit leiden tot vochtproblemen en lekkages in de muren. Een beschadigde, poreuze of gebarsten gevel verliest zijn isolerende en beschermende functie voor uw huis.

Om uw buitenmuren effectief te onderhouden, is het mogelijk om een gevelreinigings- en antimosselbehandeling toe te passen, ook wel bekend als een antischimmelbehandeling. Deze behandeling reinigt, renoveert en beschermt uw buitenmuren, en detecteert eventuele scheuren die ze verzwakken. Het biedt verschillende voordelen:

  • Het verlengt de levensduur van uw buitenmuren door schade te voorkomen.
  • Het beschermt tegen het risico van infiltratie en vochtproblemen.
  • Het behoudt de glans en kleur van uw gevel gedurende een lange periode.

Het uitvoeren van een gevelreinigingsoperatie is essentieel om de levensduur en kwaliteit van uw buitenmuren te waarborgen, evenals optimale bescherming van uw woning.

Wanneer moet u overwegen om uw gevels te laten reinigen en ontmossen?

In de loop der jaren verzamelt de gevel van uw huis geleidelijk aan vervuiling, vuil en micro-organismen die gedijen onder invloed van weersomstandigheden. Al deze elementen dragen bij aan de achteruitgang van de gevel en moeten u waarschuwen voor de noodzaak van regelmatige reiniging van de buitenkant van uw huis.

Op het moment dat er mos, schimmels, algen, vegetatie en andere vervuilingen verschijnen

Het verschijnen van vegetatie, mos en schimmels op de gevel is een teken van verval en vereist onmiddellijke verwijdering. Deze micro-organismen laten lelijke vlekken achter op het pleisterwerk en kunnen verschillende kleuren aannemen (rood, zwart, groen). Het is dus belangrijk om niet te wachten tot deze planten uw muren volledig overwoekeren voordat u regelmatig de gevel reinigt en onderhoudt.

Nettoyage Algues rouges
ravalement-facade-resultat-belgique

Om uw huis bij verkoop meer waarde te geven of het nieuw leven in te blazen, zijn er verschillende mogelijkheden beschikbaar.

Als u van plan bent uw huis te verkopen, is het essentieel om uw gevel in perfecte staat te brengen om deze aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. Potentiële kopers inspecteren namelijk nauwkeurig de staat van de buitenmuren en gevelbekleding voordat ze besluiten een woning te kopen.

Regelmatig de gevel van uw huis ontmossen draagt bij aan de waarde van uw woning en overtuigt potentiële kopers om geen volledige gevelrenovatie te overwegen, waardoor ze eerder geneigd zijn om uw woning te kopen.

Het is daarom essentieel om regelmatig de staat van uw gevels te controleren en een gevelreiniging of een gevelrenovatie uit te voeren als tekenen van verslechtering worden waargenomen.

Onze werkmethode:
Hoe gaan we uw gevels reinigen?

De begroeiing, schimmels en andere schadelijke organismen nestelen zich gemakkelijk in de poriën en microscheurtjes van de gevel van uw huis. Bovendien bevorderen regenwateren die over de gevel stromen hun ontwikkeling en verzwakken ze de structuur. Daarom is het van essentieel belang om regelmatig uw gevel te laten reinigen om deze ongewenste elementen te verwijderen en de stevigheid van uw huis te behouden.
1
Grondige reiniging van uw gevels

Voordat u een anti-mosmiddel op uw gevel aanbrengt, is het essentieel om te beginnen met een grondige reiniging van de muren om alle vervuiling, mos, rode algen en andere ongewenste elementen te verwijderen.

Hiervoor worden verschillende methoden en gevelreinigingsproducten aangeboden: het verstuiven van zuiver water onder lage druk voor minder vervuilde gevels, het verstuiven onder gemiddelde druk voor hardnekkige vlekken (maar vermijd dit als de staat van uw muren niet uitstekend is), stoomreiniging voor oppervlakkige reiniging, en het verstuiven van poederstralen dat ideaal is voor poreuze en delicate oppervlakken, omdat er geen water wordt gebruikt.

Een effectieve reiniging is essentieel voordat u een anti-mosbehandeling aanbrengt om een onberispelijke en duurzame gevel te garanderen.

Nettoyage d'une façade de maison en Belgique avant ravalement
traitement-anti-mousse-facade-belgique
2
Toepassing van een anti-mos- en schimmelbehandeling voor gevels

Er zijn twee soorten anti-mosoplossingen voor gevels:

  • Een snelwerkende behandeling die alle vervuiling verwijdert na het spoelen.
  • Een langzaamwerkende behandeling die zowel curatief als preventief is.

De curatieve behandeling is bijzonder effectief in het verwijderen van hardnekkige mossen die bestand zijn tegen reiniging en het vertragen van de hergroei van micro-organismen.

De anticryptogamische behandeling voor gevels wordt aangebracht bij droog weer met behulp van een spuit. Deze behandeling hoeft niet te worden afgespoeld en het is belangrijk om het product te laten intrekken en drogen voor optimale effectiviteit.

3
Verwijdering van mossen en behandeling van oppervlakken

Om optimale en duurzame bescherming van de muren van uw huis te garanderen, kunt u kiezen voor het aanbrengen van een hydrofobe behandeling, of het nu gekleurd of kleurloos is.

Deze behandeling, op basis van quaternaire ammoniumverbindingen, vult de poriën van de gevel op om een filmachtig effect te creëren dat water doet afparelen. Dankzij dit pareleffect worden vuil en verontreinigingen weggespoeld terwijl het water stroomt, waardoor de gevel zelfreinigend wordt.

De professionele hydrofugebehandeling van BS Rénovation is een ideale keuze voor optimale bescherming van uw gevel.

traitement-anti-humidite-facade

Overweegt u om een professional in te schakelen voor het verwijderen van mos op uw gevels?

Wij komen graag bij u langs voor een gratis diagnose van uw gevels en een offerte voor uw werkzaamheden!