Offrez une nouvelle jeunesse à votre toiture et façade avec nos traitements bio !

Un nettoyage respectueux de l’environnement pour une maison plus saine !

Laissez-nous prendre soin de votre toiture et façade avec des produits bio de qualité !

BS Rénovation
Toiture et Façade Bruxelles

Gevelrenovatie

Gevelrenovatie voor woningen en gebouwen
in Brussel en overal in België

U wilt in2024 een gevelrenovatie uitvoeren aan uw huis of gebouw in België.

Gevelrenovatie, ook wel gevelrestauratie genoemd, is een proces waarmee de buitenkant van uw huis of gebouw wordt vernieuwd door verschillende werkzaamheden uit te voeren, zoals reiniging, reparatie en bescherming. Deze ingreep is nuttig om de veiligheid, esthetiek en het comfort van het gebouw te waarborgen.

Met gevelrenovatie verbetert men de thermische en akoestische isolatie van de structuur en verlengt men de levensduur van de gevel. Bovendien voorkomt het problemen zoals verval en waterinfiltratie, terwijl het de uitstraling van het gebouw verbetert.

préparation du ravalement de façade en Belgique

Voorbereiding op de renovatie van gevels:

Het restaureren en renoveren van uw gevels omvat verschillende stappen. Allereerst is een grondige inspectie van het oppervlak nodig om de oorzaken van de schade vast te stellen. Vervolgens worden geschikte materialen gekozen voor het reinigen en verzorgen van de gevel. Tot slot wordt er een coating of verflaag aangebracht om de gevel te beschermen en een esthetischere uitstraling te geven.

Vertrouw uw gevelrenovatie aan ons toe.

Ons bedrijf, Firme BS RENOVATION, biedt u gekwalificeerde en ervaren experts die snel en nauwkeurig de restauratie van uw gevel kunnen uitvoeren. Het is aan te raden om een beroep te doen op gespecialiseerde professionals in gevelrenovatie. Deze werkzaamheden vereisen vakmanschap, specifieke apparatuur en naleving van lokale voorschriften. Werken op hoogte brengen risico’s met zich mee, daarom is het raadzaam om deze taak aan experts over te laten. De gevelprofessional zal u adviseren over geschikte oplossingen voor uw situatie, evenals over het onderhoud en de financieringsmogelijkheden van het project.

Wat houdt een gevelrenovatie precies in?

En quoi consiste un ravalement de façade de maison ou immeuble en belgique ?

Het renoveren van gevels omvat verschillende ingrepen met als doel het uiterlijk van een gebouw te vernieuwen. In de loop der jaren kunnen gevels van een huis of gebouw verslechteren door verschillende factoren, zoals vervuiling, weersomstandigheden, scheuren en andere beschadigingen. Het renoveren van de gevel lost deze problemen op en geeft de constructie een nieuwe uitstraling.

Over het algemeen worden gevelrenovatieprojecten uitgevoerd door gekwalificeerde specialisten die goed zijn uitgerust om deze werkzaamheden tot een goed einde te brengen. Ze moeten ook voldoen aan bepaalde voorwaarden en regelgeving die door de wet zijn vastgesteld om de kwaliteit en veiligheid van de ingrepen te waarborgen.

Het renoveren van gevels kan het reinigen, behandelen van oppervlakken, repareren van scheuren en beschadigingen, evenals het aanbrengen van een nieuwe verflaag of beschermende coating omvatten. Deze werkzaamheden dragen niet alleen bij aan het verbeteren van het esthetische aspect van het huis, maar versterken ook de duurzaamheid van de gevel en behouden de waarde van het gebouw.

Wat zijn de voordelen van een gevelrenovatie?

Het renoveren van gevels biedt vele voordelen voor uw huis. Ten eerste verbetert het aanzienlijk de thermische prestaties van uw woning. Een slecht geïsoleerde of beschadigde gevel kan leiden tot warmteverlies en een verhoogde energierekening. Door de gevel te renoveren en te isoleren, worden deze energieverliezen beperkt, waardoor uw woning comfortabeler wordt en u kosten bespaart.

Naast het verbeteren van de thermische prestaties, geeft het renoveren van de gevel een frisse uitstraling aan de buitenkant van uw gebouw. In de loop der tijd kan de gevel vuil worden, vervagen of beschadigd raken. Het renoveren van de gevel zorgt ervoor dat de gevel weer schoon, glad en esthetisch aantrekkelijk wordt. Dit helpt ook om het oppervlak te beschermen en de waarde van uw huis te verhogen in geval van verkoop.

Kortom, het renoveren van de gevel is een essentiële investering om de energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren, de waarde ervan te verhogen en een esthetisch aantrekkelijke uitstraling te geven. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis offerte voor gevelrenovatie in Brussel of in heel België.

Wanneer moet u overwegen om gevelrenovatie uit te voeren?

De wettelijke voorschriften vereisen dat gebouwen elke tien jaar gevelrenovatie ondergaan. Wat betreft individuele huizen is er geen specifieke termijn vastgesteld, maar het is belangrijk om alert te blijven op tekenen van verval. Als u dergelijke tekenen constateert, geeft dit aan dat het tijd is om uw gevels te renoveren.
fissure-ravalement-facade

SCHEUREN

Scheuren kunnen ontstaan ​​op de muren van de gevel als gevolg van constructiebewegingen, temperatuurschommelingen, slijtage of aardbevingen. Deze scheuren kunnen waterindringing veroorzaken en de structuur van de gevel verzwakken. Verwaarloos deze tekenen niet en neem contact met ons op voor een gratis diagnose.

Nettoyage champignons façades

VERVUILING

Als u vuilsporen, opmerkelijke vervuiling, scheurtjes in de bekleding of verslechtering van de voegen op de gevel van uw huis opmerkt, is het tijd om een gevelrenovatie uit te voeren. Deze vervuiling kan zich permanent vestigen en zal de gevels van uw huis of gebouw dieper beschadigen.

Nettoyage Algues rouges

SCHIMMELS

De aanwezigheid van schimmel- en schimmelgroei op de gevel verdient ook speciale aandacht. Deze schimmels verspreiden zich in vochtige omgevingen en kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken. Hun aanwezigheid duidt meestal op vochtproblemen of onvoldoende ventilatie van uw muren.

Het is dus essentieel om regelmatig de staat van uw gevels te controleren en indien tekenen van schade worden waargenomen, reparaties of een gevelrenovatie uit te voeren.

HOE GAAN WIJ DE GEVELRENOVATIE VAN UW HUIS OF GEBOUW IN BELGIË UITVOEREN?

De eerste stap is het indienen van een voorafgaande verklaring van werken. Daarna moeten steigers worden geïnstalleerd (indien nodig) en moet er een veiligheidszone worden afgebakend om ongevallen te voorkomen. De gevel wordt grondig gereinigd om vuil, stof, mos en schimmels te verwijderen.

Na het reinigen worden eventuele benodigde reparaties uitgevoerd (herstellen van scheuren, vervangen van beschadigde elementen, vernieuwen van voegen, enz.). Als de isolatie van de gevel onvoldoende is, kan het nodig zijn om dit op dit punt te versterken.

Nadat de voorbereidende werkzaamheden zijn voltooid, is de gevel klaar voor renovatie en afwerking. Dit kan het aanbrengen van pleisterwerk, verf, gevelbekleding, stucwerk of het plaatsen van steen, baksteen of houten bekleding omvatten.

Er wordt een waterafstotende behandeling toegepast om de gevel te beschermen tegen water en vocht.

Het is raadzaam om een gespecialiseerd bedrijf in gevelwerken in te schakelen om het risico op ongevallen of gebreken te minimaliseren. De professionals van BS Rénovation voltooien de werkzaamheden meestal in drie tot vijf dagen, met garantie op kwaliteit.